Skibsrederen

Skibsrederen
Kategori: Biografier
Sprog: Dansk
ISBN: 9788799892402
Udgivet: 29. november 2017
Forlag: Forlaget Forfatterskabet.dk
Forfatter: Søren Ellemose

"Velskrevet bog om Danmarks største virksomhed" InsideBusiness ENESTE BOG AF SIN ARTFyns Amts Avis “Dybdegående indblik i MærskDansk Aktionærforening “Det er et smukt værk med lækkert papirtryk og design. Natten til mandag den 16. april 2012 døde skibsreder Arnold Mærsk Mc-Kinney Møller. Han havde skabt Danmarks største koncern med næsten 120.

000 ansatte og en omsætning på mere end 300 milliarder kroner, men siden skibsrederens død er koncernen forandret markant.

Især frasalget af aktieposterne i Danske Bank og Dansk Supermarked var epokegørende, men strategien kom under pres med tabsgivende fragtrater og historisk lave oliepriser, der i sidste ende førte til afskedigelsen af koncernchef Nils Smedegaard Andersen i juni 2016. Den strategiske omkalfatring kulminerede med en opsplitning af koncernen, danmarkshistoriens største underskud på 12 milliarder kroner og salget af Mærsk Olie og Gas og Maersk Tankers. SKIBSREDEREN er den samlede fortælling om Mærsk-koncernens historie og om slægtens afgørende betydning gennem fem generationer.

Bogen er rigt illustreret med mere end 110 billeder. Om forfatteren Søren Ellemose (f. 1972) har fulgt A.P.

Møller-Mærsk siden 1988 og er en af Danmarks mest vidende foredragsholdere om landets største erhvervsvirksomhed. Søren Ellemose har skrevet anmelderroste erhvervsbøger om A.P. Møller-Mærsk, ØK, FLSmidth, Herman Salling og Dansk Supermarked samt det finansielle system og Gullaschbaronen Harald Plum.