Journalistliv

Journalistliv
Kategori: Biografier
Sprog: Dansk
ISBN: 9788711885291
Udgivet: 29. november 2017
Forlag: Saga
Forfatter: Henrik Cavling

Journalistliv er en selvstændig fortsættelse af "Efter redaktionens slutning". I modsætning til det foregående værk, fokuseres der her på Cavlings journalistvirke, først som fodsoldat i den danske presse og sidenhen som Nordens mægtigste pressemand.

Gennem hans erindringer tegnes et skarpt billede af en foregangsmand for journalistisk integritet, hans idealer og de mennesker, der formede hans journalistiske liv. Henrik Cavling (1858-1933). Dansk forfatter, journalist og redaktør. Henrik Cavling var Danmarks første egentlige journalist og satte som chefredaktør for Politiken (1905-1927) dagsordenen for dansk journalistik. Som både journalist og forfatter blev han kendt for at skrive præcist og med få, velvalgte ord at ramme ind til sagens kerne.

Journalisme, der før i tiden havde været miskrediteret og partipolitisk, blev under ham til et respekteret erhverv. Danmarks mest prestigefyldte journalistpris, Cavlingprisen, der hvert år gives til journalister, der i særlig grad har udvist initiativ og talent i det forløbne år, er oprettet til minde om hans store arbejde.