Økonomisk Ulighed

Økonomisk Ulighed
Kategori: E-Bøger
Sprog: Dansk
ISBN: 9788757436976
Udgivet: 11. maj 2017
Forlag: DJØF Forlag

Er det et problem, at uligheden stiger, når den generelle velstand øges i Danmark? Spørgsmålet om økonomisk ulighed i Danmark spiller en central rolle for den økonomiske politik. Ofte hører vi diskussioner om, at uligheden er steget, om hvorvidt den er for stor eller for lille, og hvad man kan gøre for at mindske ulighed. Med udgivelsen af Thomas Pikettys Kapitalen i det 21. århundrede blev ulighedsspørgsmålet ligeledescementeret på den internationale forskningsdagsorden. Inspireret af Piketty og debatten om økonomiske ulighed præsenterer bogen en udtømmende indføring i spørgsmålet om økonomisk ulighed i Danmark.

En række af landets førende økonomer diskuterer blandt andet den historiske udvikling, indkomst og formue forhold, arv, skat og velfærdsstatens indflydelse på uligheden. IndholdForord Kapitel 1. Den økonomiske ulighed - Af Niels PlougKapitel 2. Indkomstfordelingen i Danmark - Af Jarl QuitzauKapitel 3. Formuefordelingen i Danmark -Af Bo MøllerKapitel 4. Lønudvikling, løndannelse og økonomisk ulighed -Af Peder J.

PedersenKapitel 5. Hvilken rolle spiller arv i Danmark -Af Lars Andersen og Jonas Schytz JuulKapitel 6. Lighed og skat - Af Jonas Schytz Juul og Lars AndersenKapitel 7. Arbejdsmarkedspensioner og (u)lighed - Af Torben M. AndersenKapitel 8. Multidimensional omfordeling i velfærdsstater - Af Gøsta Esping-AndersenKapitel 9. Lighed gennem uddannelse -Af Niels PlougKapitel 10. Har vi de tal der skal til? - Af Jørgen ElmeskovOm forfatterne